באיזה גיל כלבי נחשב למבוגר?
באופן כללי, הגיל המקובל הוא 7 שנים ומעלה אך אין זה אומר שבגיל זה הכלב נחשב לקשיש.
אצל כלבים תוחלת החיים של גזעים שונים היא שונה. כלב קטן מאריך ימים יותר מכלב גדול. באופן כללי, עם התקדמות הרפואה הוטרינרית, כלבים כמו בני האדם נהנים מתקופת "גיל הזהב" ההולכת ומתארכת.
כיום אנו רואים כלבי זאב בני 15, קוקרים בני 17 ופינצ'רים בני… 19, ויש גם מבוגרים מזה!
איך אשמור על בריאותו של כלבי הקשיש?
בדומה לבני אדם, כלבים סובלים בגיל מבוגר ממחלות הקשורות בזקנה: בעיות לב, בעיות כבד, כשל כליות, בעיות מפרקים, פרוסטטה מוגדלת (בזכרים לא מסורסים), גידולים שונים ועוד.
במקרים רבים מדובר במחלות כרוניות שניתן לחיות איתן בתנאי שמקבלים טיפול תרופתי או כירורגי מתאים.
מילת המפתח במקרים אלו היא אבחון מוקדם!
אנו ממליצים לכל כלב מעל גיל 7 לעבור סדרת בדיקות: בדיקה פיזיקלית מקיפה לגילוי גידולים ובעיות פרקים, בעיות שיניים, בעיות לב ואם צריך גם א.ק.ג. ובדיקות דם לגילוי בעיות כליה וכבד.
לאחר גילוי הבעיה יוכל הוטרינר להתאים לחיית המחמד טיפול מתאים.
לעיתים קרובות, שינוי פשוט באורח החיים של חיית המחמד, כדוגמת מתן כדור פעמיים ביום או מתן מזון רפואי מיוחד, יכול להאריך את חיי הכלב באופן משמעותי!
בריאות השן בגיל המבוגר – למה זה חשוב?
לכלבים מבוגרים, ובייחוד בגזעים מסויימים, קיימת נטיה לבעיות שיניים. מתי לאחרונה הצצת בשיניים הטוחנות של כלבך? לפעמים נדמה לנו שידידנו מתפנק או פשוט "יורד לו התיאבון", ואילו למעשה הוא סובל מאבן שן ודלקת חניכיים שלא מאפשרים לו ללעוס!
פה מזוהם ונגוע בדלקת וריקבון שיניים הוא מקור לצרות – הזיהום מהפה עובר דרך כלי הדם שבחניכיים לגוף כולו ועלול לפגוע באברים חיוניים. הירידה באכילה גורמת להתדרדרות המצב הכללי של הכלב.
לכן חשוב דווקא בגיל זה להגיע לבדיקת שיניים ולטיפולי שיניים סדירים.
תזונה בגיל המבוגר
לכלב מבוגר דרישות תזונתיות שונות מזו של כלבלב צעיר. כיום ניתן למצוא אצל רוב חברות המזון המובילות מזון מסוג "סניור" המיועד לענות על צרכים אלו. זהו מזון קל לעיכול המכיל תוספים לחיזוק המפרקים (גלוקוזאמין וכונדראטין) ואינו גורם להשמנה אצל בעל החיים שהינו פחות פעיל מבעבר.
בנוסף קיימים מזונות רפואיים אשר מיועדים לטפל ולתמוך במגוון בעיות רפואיות הנפוצות בגיל מבוגר כדוגמת מחלת כליות, בעיות שיניים, דלקות פרקים ועוד.
צרו קשר עם הוטרינר המטפל על מנת לקבל ייעוץ תזונתי מתאים המתאים לכלבכם.
בעזרת טיפול נכון ואבחון מוקדם כלבכם יכול להאריך ימים ולכשכש בזנבו בשמחה גם בגיל הזהב.